ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Και επίσημα προσωρινός ανάδοχος του ΒΟΑΚ

You are currently viewing ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Και επίσημα προσωρινός ανάδοχος του ΒΟΑΚ

Και επίσημα αναδείχθηκε “προσωρινός ανάδοχος” του ΒΟΑΚ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τον Βόρειο οδικό Άξονα Κρήτης, με σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια εγκρίθηκε το Πρακτικό της Εξέτασης των Φακέλων της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού, βάση του οποίου η κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος έλαβε βαθμολογία 0,965 και είναι στη δεύτερη θέση ως επιλαχών επενδυτής, ενώ τρίτη στην κατάταξη Διαγωνιζόμενων είναι η κοινοπραξία ΑΒΑΞ – EGIS – MERIDIAM με βαθμό οικονομικής αξιολόγησης 0,799.

Σημειώνεται ότι η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του μεγάλου διαγωνισμού έγινε στα τέλη Ιανουαρίου και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπέβαλε την καλύτερη οικονομική προσφορά. Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας είναι η οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων, η ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης και η κύρωσή της από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως 5 έτη είναι η περίοδος μελετών.