Αστυνομικά Μέγαρα με ΣΔΙΤ: Αναλαμβάνει σχήμα μικρότερων κατασκευαστικών εταιρειών

You are currently viewing Αστυνομικά Μέγαρα με ΣΔΙΤ: Αναλαμβάνει σχήμα μικρότερων κατασκευαστικών εταιρειών

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή για τα πέντε Αστυνομικά Μέγαρα σε Πάτρα, Καρδίτσα, Βέροια, Λευκάδα και Αλεξανδρούπολη. Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤ.ΥΠ. («Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.») αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε (5) Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Επικράτεια μέσω ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 56,8 εκατ. ευρώ.

Ο ανάδοχος είναι η κοινοπραξία ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ – ΤΕΝΑ. Επόμενο βήμα είναι η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών εντός του 2024.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφουν οι μικρομεσαίοι στις ΣΔΙΤ: ΕΡΕΤΒΟ – ΕΚΤΕΡ – ΤΕΝΑ «χτυπούν» με επιτυχία πέντε Αστυνομικές Διευθύνσεις και άλλα έργα με ΣΔΙΤ

Υπενθυμίζεται ότι, προ διμήνου, οικονομική προσοφρά είχε δώσει μόνο το εν λόγω σχήμα κι ενώ στην αρχική φάση (εκδήλωση ενδιαφέροντος) είχαν δώσει το παρών και οι ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, INTRAKAT, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΑΤΕΣΕ και ΤΕΚΑΛ.

Στα εν λόγω κτίρια, συνολικού εμβαδού 26.998 τ.μ., κατασκευάζονται χώροι γραφείων και επιπλέον χώροι με ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την ασφάλεια και τη λειτουργία τους, όπως χώροι αποθηκών πειστηρίων, αποθήκες όπλων, χώροι προσωρινής κράτησης, κρατητηρίων και σκοπευτήριο. Προβλέψεις υπάρχουν, επίσης, για χώρους κυλικείου, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και εκπαίδευσης. Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα δύο έτη αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 28 έτη, την περίοδο λειτουργίας.

Συνολικό Εμβαδόν υπόγειων & υπέργειων χώρων κτιρίου και υποδομών περιβάλλοντος χώρου (τ.μ.)

Το συνολικό εμβαδόν για τα Αστυνομικά Μέγαρα με ΣΔΙΤ

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αναδημοσίευση από το insider.gr