Αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ: Ποιος είναι ο νομικός σύμβουλος

You are currently viewing Αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ: Ποιος είναι ο νομικός σύμβουλος
O Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος, νομικός.

Η δικηγορική εταιρεία Φλογαΐτης, Σιούτης και Συνεργάτες σε συνεργασία με τους νομικούς Μιχάλη Α. Αγγελόπουλο (εικόνα), και Παναγιώτη Γ. Φλέσσα, είναι ο νομικός σύμβουλος για τα αρδευτικά ΣΔΙΤ

Μετά τον τεχνικό σύμβουλο, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποκτά και νομικό σύμβουλο για τα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ. Πρόκειται για την δικηγορική εταιρεία Φλογαΐτης, Σιούτης και Συνεργάτες σε συνεργασία με τους νομικούς Μιχάλη Α. Αγγελόπουλο, πρώην Περιφερειάρχη και νυν πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ και Παναγιώτη Γ. Φλέσσα.

Η προσφορά της ομάδας του νομικού συμβούλου βαθμολογήθηκε ως η καλύτερη συνολικά μεταξύ των τεσσάρων που είχαν υποβληθεί και αφορά τέσσερα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Δύο αρδευτικά στην Κρήτη (Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων Σητείας και δίκτυο προσαγωγών μεταφοράς νερού σε υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης, κόστους κατασκευής 30,64 εκατ. ευρώ και Φράγμα και δίκτυο άρδευσης στον Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας, κόστους κατασκευής 31,3 εκατ. ευρώ), το έργο «Αγωγοί Μεταφοράς, δίκτυο άρδευσης και συνοδά έργα στην Π.Ε. Πέλλας (Αλμωπαίος)», κόστους κατασκευής 115 εκατ. ευρώ και το «Αρδευτικό δίκτυο Υπέρεια Λάρισας – Ορφανά Καρδίτσας», κόστους κατασκευής 80,148 εκατ. ευρώ.

Τεχνικός σύμβουλος έχει ήδη αναλάβει η ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΑΕ και η ομάδα συμβούλων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και με την πρόσληψη του χρηματοοικονομικού συμβούλου. Σημειώνεται, ότι τα πρώτα τέσσερα αρδευτικά έργα με ΣΔΙΤ, αποτελούν τμήμα ενός μεγάλου ππρογράμματος αρδευτικών έργων και θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης στο πλαίσιο πολύ αυστηρών χρονικών περιορισμών (στα τέλη του 2025, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά έργα).