Υποστηρικτές και Συνοδοιπόροι στην ανάπτυξη του θεσμού ΣΔΙΤ

You are currently viewing Υποστηρικτές και Συνοδοιπόροι στην ανάπτυξη του θεσμού ΣΔΙΤ

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους διετέλεσαν Υποστηρικτές και Συνοδοιπόροι του 4ου ΣΔΙΤ Forum, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2022, από το ΣΔΙΤ Forum και την επιχειρηματική πρωτοβουλία A Energy, με την ευγενική συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χορηγός:

Υποστηρικτές  και Συνοδοιπόροι ALPHA-BANK

Η Alpha Bank ιδρύθηκε το 1879 από τον Ιωάννη Φ. Κωστόπουλο. Ο Όμιλος Alpha Bank είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα. Προσφέρει ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά και διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη.


Υποστηρικτές:

Περιφέρεια Αττικής logo

Η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη σε πληθυσμό και πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της Ελλάδας συγκεντρώνοντας το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Με έδρα την Αθήνα, παράγει περίπου το 38-40% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας και ειδικότερα: Το 3,2% του προϊόντος του αγροτικού τομέα της χώρας, το 38% της μεταποίησης και 41% των υπηρεσιών, από τις οποίες προέρχονται τα 4/5 του προϊόντος της.

Στο πλαίσιο δημιουργίας των νέων, αναγκαίων υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων η Περιφέρεια, προχώρησε στη διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης της κατασκευής και λειτουργίας 4 νέων υποδομών που στο σύνολο τους θα επεξεργάζονται πάνω από τα μισά στερεά απόβλητα της Αττικής. Δύο από αυτές θα πραγματοποιηθούν με ΣΔΙΤ. Πρόκειται για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Πειραιά και Κεντρικό Τομέα με προϋπολογισμό 250 εκ. ευρώ και σχεδόν 400 εκ. ευρώ αντίστοιχα.


Ο ΦΟΔΣΑ ΚΜ είναι το θεσμοθετημένο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Αποτελεί οδηγό για το σύνολο των αντίστοιχων Φορέων σε όλη τη χώρα, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην εξειδίκευση και υλοποίηση των στόχων και δράσεων για τη προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, επεξεργασία, ανάκτηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων σε επίπεδο Περιφέρειας. Κύρια αρμοδιότητά του είναι η λειτουργία και διαχείριση 11 Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, 8 Σταθμών Μεταφόρτωσης, που εξυπηρετούν πληθυσμό 2.000.000 πολιτών, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μείωση και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.


λογότυπο Δήμος Φυλής

Ο Δήμος Φυλής με έδρα τα Άνω Λιόσια είναι δήμος της Περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το πρόγραμμα Καλλικράτης από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Φυλής, Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Η έκταση του διευρυμένου Δήμου είναι 105,128 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 45.965 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Στρατηγικός στόχος του Δήμου είναι η προώθηση έργων που συμβάλλουν στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στη συνολικότερη αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών υποδομών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για το έργο ΣΔΙΤ Φοιτητικών Εστιών και λοιπών υποδομών του ΠΑΔΑ προκειμένου ο Δήμος να ενταχθεί στον χάρτη των Πανεπιστημιουπόλεων.


lex partners logo

Η δικηγορική εταιρία LEXPARTNERS ΣΦΗΚΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ έχει κλείσει περισσότερα 25 χρόνια παρουσίας και διακρίσεων στην ελληνική αγορά νομικών υπηρεσιών. Οι LEXPARTNERS παρέχουν νομική υποστήριξη σε ευρύ φάσμα αντικειμένων, που αφορά επιχειρηματικές συναλλαγές και επενδύσεις, δημόσιες συμβάσεις, εταιρικές λειτουργίες καθώς και την ανάκτηση απαιτήσεων τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη ανάπτυξη έχει ο τομέας των συμβουλευτικών νομικών υπηρεσιών, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις διαφόρων εταιρικών τύπων και φορείς του δημόσιου τομέα. Έχουν εργαστεί και εξακολουθούν σήμερα να εργάζονται με επιτυχία για έργα παραχώρησης (αυτοκινητόδρομοι, μαρίνες κ.ά.), πλήθος συμβάσεων ΣΔΙΤ (αυτοκινητόδρομοι, φωτισμός, κτιριακά έργα κ.ά.) καθώς και μεγάλα έργα (επέκταση της γραμμής 2 και 3 του Μετρό, ανάθεση της γραμμής 4 του Μετρό, έργο TAP, ενεργειακά έργα κ.ά.), και έτσι έχουν αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες δικηγορικές εταιρίες στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.


Ι FRANTZIS logo

I.FRANTZIS and ASSOCIATES Ltd. is an Environmental Consulting Company, based in Athens Greece. The firm provides Technical Consulting, Engineering & Project Management Services and is specialized in Environmental protection & Engineering Projects, with emphasis in Waste Management. Founded in 1997, the company provides a broad range of services on Solid Waste Management, Environment, Energy, Technical Engineering and Project Management, starting from conceptual design, up to construction supervision, and client’s training on project operation. Our clients include Ministries, Regional Authorities, Municipalities, Private Firms, Waste Management Associations and International Financial Institutions.


Contributors:


Χορηγοί Επικοινωνίας:


Επισκεφτείτε τον Οδηγό Πλοήγησης όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα όλες τις ομιλίες, τα βίντεο, την αρθρογραφία και τα συμπεράσματα του 4ου ΣΔΙΤ Forum.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν το 4ο ΣΔΙΤ FORUM.