Οι πρώτες ελληνικές τιμητικές διακρίσεις για έργα ΣΔΙΤ

You are currently viewing Οι πρώτες ελληνικές τιμητικές διακρίσεις  για έργα ΣΔΙΤ

Η ώρα για τις πρώτες ελληνικές τιμητικές διακρίσεις για έργα ΣΔΙΤ έφτασε. Την ώρα που ο θεσμός των  Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα έκανε τα πρώτα του  βήματα στην Ελλάδα, μεσολάβησε η πρωτοφανής υπερδεκαετής οικονομική κρίση με αρνητικό αντίκτυπο σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Η επιχειρηματική πρωτοβουλία Α- Energy, από την πρώτη στιγμή, πίστεψε στις ΣΔΙΤ και δεν σταμάτησε ποτέ όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, να ενημερώνει συστηματικά και να διατηρεί ζωντανή τη δημόσια συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, καθιέρωσε από το 2019 τιμητικές διακρίσεις, με στόχο την  ενθάρρυνση κυρίως πρωτοποριακών έργων ΣΔΙΤ, την αναγνώριση των φορέων που υποστηρίζουν την ωρίμανση και την υλοποίησή τους στην πράξη, όπως επίσης και των ενημερωτικών μέσων που προσφέρουν στο ευρύτερο κοινό έγκυρη πληροφόρηση για το θεσμό.

Λόγω της πανδημίας οι πρώτες αυτές ελληνικές διακρίσεις δεν έγινε δυνατόν να συνεχιστούν το 2020 και το 2021. Μέσα όμως στο 2022 θα αναπτυχθούν, ενσωματώνοντας τεχνοοικονομικά, νομικά και κοινωνικά κριτήρια. Κι αυτό γιατί, καθώς οι ΣΔΙΤ έχουν ιδιαίτερα μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, είναι σημαντικό πώς θα λειτουργούν και πώς θα εξελίσσονται οι συμβάσεις τους και μετά την κατασκευή, ειδικά όταν πρόκειται για μη ανταποδοτικά έργα. Η διαδικασία για τις επόμενες βραβεύσεις που θα δίνουν έμφαση στα παραπάνω θέματα θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022 στο 4ο ΣΔΙΤ Forum.

sdit forum - βελάκι μπλε χρώματοςΔιαβάστε το ρεπορτάζ από τις πρώτες τιμητικές διακρίσεις του 2019 εδώ!