Εξαγορά της ΑΚΤΩΡ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος στόχου της ΙΝΤΡΑΚΑΤ

You are currently viewing Εξαγορά της ΑΚΤΩΡ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος στόχου της ΙΝΤΡΑΚΑΤ
Ο Αλέξανδρος Εξάρχου είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat.

Θα γίνουμε η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική, έλεγε προ οκτώ μηνών ο Αλέξανδρος Εξάρχου

Η πιθανότατη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά το χρονικό των κινήσεων των νέων μετόχων της, πρόκειται για έναν έμμεσα προαναγγελθέντα στόχο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. «Στόχος μας είναι, να κατακτήσουμε μία θέση εντός τριετίας, ως δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία. Επίσης, θεωρούμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και ακόμα καλύτερη θέση και από αυτήν»,έλεγε δημόσια ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Αλέξανδρος Εξάρχου, στα μέσα Ιουλίου του 2022, ελάχιστο διάστημα μετά την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη και την εγκατάσταση της νέας διοίκησης.

Κύκλοι που γνωρίζουν από κατασκευές, εκτιμούν ότι ο στόχος αυτός θα ήταν εξαιρετικά δύσκολος, αν όχι και ανέφικτος, μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά την «προίκα» της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, που όπως την έχει συνοψίσει ο ίδιος ο κ. Εξάρχου, είναι το υγιές ανεκτέλεστο, η Γαία Άνεμος που κατέχει το χαρτοφυλάκιο των Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο τομέας του real estate, η εταιρεία, έχει δεδομένες δυνατότητες παραμένοντας στην πέμπτη σειρά από πλευράς ανεκτέλεστων έργων και τζίρου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες εκτιμήσεις, το ενδεχόμενο εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ, ή μιας άλλης μορφής μετοχική συνεργασία με τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήταν εξαρχής στους στόχους των νέων μετόχων της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Ιδιαίτερα δε του κ Εξάρχου, ο οποίος εργάστηκε αφενός επί χρόνια στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, γνωρίζοντας εκ των ένδον, δυνατά και αδύνατα σημεία και μάλιστα από την δημιουργία του ομίλου, καθώς ο ο θείος του, ο αείμνηστος Αλκης Εξάρχου υπήρξε ένας εκ των τριών ιδρυτών της «Ελληνικής Τεχνοδομικής».

Ο αρχιτέκτων της πρότασης εξαγοράς δεν «φοβάται» τις συγχωνεύσεις

Μάλιστα, προτού η «Ελληνική Τεχνοδομική» συγχωνευτεί με την «ΑΚΤΩΡ» προκειμένου να συγκροτηθεί η μετέπειτα «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», την εποχή των μεγάλων συγχωνεύσεων των κατασκευαστικών εταιρειών, προβλέποντας την άσχημη κατάληξη, είχε προχωρήσει τότε σε πώληση των μετοχών του και επιχειρηματική αποχώρηση από το νέο σχήμα.

Προφανώς, ο ανηψιός Εξάρχου, ο οποίος θεωρείται και ως ο αρχιτέκτων της πρότασης εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ, δεν «φοβάται» τις συγχωνεύσεις, θεωρεί ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ δεν χρειάζεται έναν χρόνο προσαρμογής στους νέους μετόχους και δεδομένα και σίγουρα θεωρεί την «ΑΚΤΩΡ», ως ένα γνώριμο και διαχειρίσιμο
περιβάλλον.

Tι περιλαμβάνει όμως το επικείμενo deal εξαγοράς της «AKΤΩΡ»;

Την εξαγορά από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ με 217 εκατ. ευρώ του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ, του ανεκτέλεστου αλλά και των υποχρεώσεών της. Εφόσον αποκτήσει την ΑΚΤΩΡ, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ σε έργα και ανεκτέλεστο.
Πέραν όμως των προαναφερθέντων, σε διαπραγμάτευση είναι και επιπλέον οφέλη στα οποία εκτιμάται ότι προσβλέπει η διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ μέσα από μια συνεργασία και με την «ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις».

Η «ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις» που έχει διεκδικήσει με επιτυχία σημαντικούς διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, ενώ τρέχει επίσης και τα έργα παραχώρησης του Ομίλου, με την εξαγορά της «ΑΚΤΩΡ», μένει ουσιαστικά χωρίς τον κατασκευαστικό της βραχίονα.

Τα πράγματα περιπλέονται ακόμα περισσότερο όταν δεί κανείς τις ήδη ανηλειμένες κοινές αναδοχές έργων και συνεργασίες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ με την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ (ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι ανάδοχος στο οδικό έργο-ΣΔΙΤ Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη, συμμετέχει επίσης στο σχήμα που διεκδικεί το τμήμα του ΒΟΑΚ, Χερσόνησος – Νεάπολη, ενώ ΑΚΤΩΡ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι προσωρινοί ανάδοχοι στο έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης).

Τα παραπάνω και εφόσον φυσικά υπάρξει τελική συμφωνία, θα τεθούν βέβαια υπό την τελική κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η προσφορά της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, υποβλήθηκε μετά την αποτυχία πώλησης της ΑΚΤΩΡ στο σχήμα Wade Adams – Δημήτρη Κούτρα. Είναι η δεύτερη προσφορά και πιο επικαιροποιημένη προσφορά που υποβάλλει.

Και φυσικά για να μην ξεχνάμε και τον …ξενοδόχο, προχωρεί με τις ευλογίες και τη σύμφωνη γνώμη του βασικού μετόχου του Ομίλου Ελλάκτωρ, Reggeborgh Invest, από το Αμστερνταμ της Ολλανδίας, ο οποίος ελέγχει και τoν κατασκευαστικό κολοσσό Volker Wessels.