Αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ: Με στόχο την ανακήρυξη αναδόχων το Σεπτέμβριο

You are currently viewing Αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ: Με στόχο την ανακήρυξη αναδόχων το Σεπτέμβριο
Ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Σε πλήρη εξέλιξη, εν μέσω καλοκαιριού – εκλογών, οι διαγωνισμοί για Ταυρωπό – Μινωγιάτικο – Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων

Με στόχο την ανακήρυξη αναδόχων για τα πρώτα αρδευτικά έργα με ΣΔΙΤ το Σεπτέμβριο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιταχύνει κατά το δυνατόν τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Τις προάλλες, ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, επισκέφτηκε την περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί το πρώτο αρδευτικό έργο μέσω ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ύδωρ 2.0».

Πρόκειται για το αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού στον κάμπο της Καρδίτσας. Τον κ. Παπαγιαννίδη συνόδευσαν στελέχη του υπουργείου, συμβούλων του Ελληνικού Δημοσίου για τα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ, καθώς και των τριών κοινοπραξιών που έχουν περάσει στη β’ φάση του διαγωνισμού. Θα ακολουθήσει ανάλογη επίσκεψη και στην Πύλο, έτσι ώστε μετά τις εκλογές, εντός του Ιουλίου, να κληθούν οι τρεις κοινοπραξίες να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για τα εν λόγω έργα.

Σε πλήρη εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί

Υπενθυμίζεται, ότι τα τρία πρώτα αρδευτικά έργα μέσω ΣΔΙΤ τα οποία βρίσκονται ήδη σε διαγωνιστική διαδικασία εν μέσω καλοκαιριού και εκλογών, είναι:
• Ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων Ταυρωπού, εκτιμώμενης αξίας σύμβασης 159,65 εκατ. ευρώ
• Η κατασκευή του φράγματος Μινωγιάτικο στην Πύλο, εκτιμώμενης αξίας σύμβασης 145,08 εκατ. ευρώ
• Η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής Χοχλακίων νομού Λασιθίου με συνοδευτικά έργα (Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας Νομού Λασιθίου και βασικά έργα αξιοποίησης αρδευτικού νερού), εκτιμώμενης αξίας σύμβασης 76,75 εκατ. ευρώ

Ήδη για τα δυο πρώτα έργα έχουν περάσει στη β’ φάση των διαγωνιστικών διαδικασιών οι παρακάτω τρεις Κοινοπραξίες: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTRAKAT – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ A.E.

Συμμετοχή Ομίλου Βαρδινογιάννη μέσω της «ΘΑΛΗΣ»

Για τη Λιμνοδεξαμενή στην Κρήτη έχει κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις εξής τέσσερεις Κοινοπραξίες: ΘΑΛΗΣ, ΑΒΑΞ και ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σημειώνεται, ότι μέσω της ΘΑΛΗΣ που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, σηματοδοτείται για πρώτη φορά η παρουσία του δεύτερου σε διαγωνισμούς του είδους.