Αντιδράσεις για το FlyOver στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Οι τοποθετήσεις Ταχιάου και Αγγελούδη

You are currently viewing Αντιδράσεις για το FlyOver στο δημοτικό συμβούλιο  Θεσσαλονίκης – Οι τοποθετήσεις Ταχιάου και Αγγελούδη
Φωτογραφία: MotionTeam, Βερβερίδης Βασίλης

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με την τοποθέτησή του – Επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός τετραετίας

Ένταση επικράτησε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με θέμα το έργο κατασκευής του FlyOver, όταν στο βήμα ανέβηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, αφήνοντας αορίστως αιχμές για τις τοποθετήσεις πολιτών και φορέων που αντιδρούσαν στο έργο του FlyOver.

«Έχει αξία να συζητάμε στην πόλη, αλλά οι συζητήσεις αυτές να είναι συγκεκριμένες και όχι από πίσω να έχουν ένα ιδεοληπτικό βάρος. Εκπλήσσομαι όταν ανακαλύπτω ότι ο παλαιοχριστιανισμός δεν κατοικεί μόνο στα σπήλαια της Κορίνθου», αλλά υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο υφυπουργός, προκαλώντας την αντίδραση μερικών εκ των ομιλητών που βρίσκονται στην αίθουσα.

Ν. Ταχιάος: “Η επιλογή για το FlyOver θα γυρίσει υπέρ της Θεσσαλονίκης”

Σε συνέχεια τις ομιλίας του, ο Ν. Ταχιάος υποστήριξε το έργο λέγοντας: «Είναι μία αναβάθμιση του συνόλου της περιφερειακής από τη Λαχαναγορά μέχρι την Καλαμαριά και για συντήρηση αυτού του έργου για 26 χρόνια. Ο περιφερειακός έχει φτάσει στα όριά του.

Το FlyOver είναι ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) και χρηματοδοτείται από ιδιωτικές τράπεζες που έχουν εξετάσει τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός.

Κλείνοντας, διαμήνυσε προς όλους ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να προχωρήσει σε αναστολή εργασιών. «Αφορά το μέλλον της πόλης και πώς θα αποβάλλουμε τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης», συμπλήρωσε. Μάλιστα αφού παρατήρησε ότι «Δεν είναι ευχάριστο ως γεγονός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει δεν θα είναι καλύτερη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει τις τολμηρές επιλογές», ο Ν. Ταχιάος απηύθυνε έκκληση στους «άρχοντες» της πόλης να ταχθούν υπέρ του έργου.

Η απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είπε χαρακτηριστικά «Θέλω να σας πω ότι δεν συμφωνώ με αυτή την ένταση και με αυτό το περιεχόμενο», για την αναφορά του κ. Ταχιάου, τον οποίο απέφυγε να κατονομάσει.

Ο κ. Αγγελούδης δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που διαφωνούν με το έργο, τη γνώμη τους και προφανώς τις δράσεις τους. «Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες, έχουμε αποφασίσει να είμαστε κοντά», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Πάρις Μπίλλιας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, η διευθύντρια ερευνών του ΙΜΕΤ – ΕΚΕΤΑ, Γεωργία Αϋφαντοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, ο συγκοινωνιολόγος – διευθυντής Ανάπτυξης του ΟΑΣΘ, Χρήστος Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Νικολόπουλος, ο εκπρόσωπος Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Απόστολος Πρόιος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολίτες των Κωνσταντινουπολίτικων της Πυλαίας.