Σε αναζήτηση της καλής γνώμης

You are currently viewing Σε αναζήτηση της καλής γνώμης

Εδώ, στο ΣΔΙΤ Forum, είμαστε σε αναζήτηση της καλής γνώμης. Ο Πλάτωνας έλεγε:

“Μια καλή γνώμη, που γίνεται δεκτή απ’ όλους στην πολιτεία, γίνεται νόμος.”

Στο ΣΔΙΤ FORUM, αναζητούμε την καλή γνώμη όπως την ερμήνευσε ο Πλάτωνας.

Πιστεύουμε ότι η ανάδειξη διαφορετικών απόψεων για το ίδιο θέμα είναι απόλυτα χρήσιμη, ώστε η πολιτεία να συνθέτει τις καλύτερες από αυτές και να διευκολύνεται σε σωστές αποφάσεις.

Σε όλες μας τις δραστηριότητες, εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβάνουμε πάντα τη διαφορετική άποψη. Την ακούμε, εφόσον διατυπώνεται κόσμια, τη σεβόμαστε και θεωρούμε ότι βοηθά πάντα στην μεγαλύτερη εικόνα. Η ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών απόψεων είναι άλλωστε πηγή πολιτισμού και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας.

Εδώ λοιπόν, δημοσιεύουμε απόψεις για τον θεσμό των ΣΔΙΤ, αλλά και συνολικότερα για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης. Αυτές, περιλαμβάνουν:

  • Πρωτότυπα άρθρα για το ΣΔΙΤ FORUM, διατυπωμένα από τη συντακτική και την επιστημονική μας ομάδα.
  • Πρωτότυπα επίσης άρθρα μελών του ευρύτερου επιχειρηματικού δικτύου του φόρουμ του δημόσιου τομέα, της αυτοδιοίκησης , εργαζόμενων ή και απλών πολιτών.
  • Τέλος, δημοσιεύουμε και απόψεις που έχουν δημόσια διατυπωθεί, με αναφορά πάντα της πηγής και έναν σύντομο προλογισμό από μας.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να δημοσιεύσετε τις απόψεις σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Να θυμάστε ότι σε μία κοινωνία και οικονομία που θέλει να αναπτυχθεί, κάθε γνώμη μετρά. Θα ήταν άλλωστε βαρετό αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα!