“Σύννεφα” συσσωρεύονται στις πληρωμές των έργων με ΣΔΙΤ

You are currently viewing “Σύννεφα” συσσωρεύονται στις πληρωμές των έργων με ΣΔΙΤ

Μετά από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των έργων με κλασσική χρηματοδότηση, αρχίζουν οι ανησυχίες και για την έγκαιρη πληρωμή των έργων ΣΔΙΤ

“Σύννεφα” φαίνεται να συσσωρεύονται και στις πληρωμές των έργων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, όπως αναφέρουν πηγές του κατασκευαστικού κλάδου. Κατά πόσο είναι απόλυτα βάσιμες η όχι θα φανεί σύντομα, καθώς με βάση πληροφορίες του ΣΔΙΤ Forum, θα υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις από τους φορείς του κλάδου τις επόμενες μέρες.

Ανησυχητικό πάντως είναι το γεγονός ότι οι προβληματισμοί περί έγκαιρης πληρωμής των ΣΔΙΤ έπεται αντίστοιχων και αποδεδειγμένων διαμαρτυριών για καθυστερήσεις στα έργα που πληρώνονται με κλασσικές μεθόδους χρηματοδότησης. Επιπλέον, ο ρυθμός έγκρισης νέων έργων ΣΔΙΤ συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει δέσμευση στον κρατικό προϋπολογισμό, έστω και σε μακροπρόθεσμη βάση.

Πλην όμως, πριν από έναν περίπου χρόνο, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Νίκου Παπαθανάση, ότι οι ΣΔΙΤ είχαν πιάσει δημοσιονομικό ταβάνι, δηλαδή είχαν ήδη υπερβεί το δημοσιονομικό όριο που έχει καθοριστεί. Προφανώς κάτι άλλαξε από πέρυσι μέχρι φέτος, είναι δε γεγονός ότι τα έργα ΣΔΙΤ δεν προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς λόγω σύνθετης διαδικασίες.

Τι έχει αλλάξει θα το μάθουμε σύντομα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πηγές από τον κατασκευαστικό κλάδο που δημοσίευσε πρόσφατα το capital.gr, έντονη ανησυχία επικρατεί στον κατασκευαστικό κλάδο για την πληρωμή των έργων ΣΔΙΤ. Πρόκειται για τα πρώτα έργα που κατασκευάστηκαν με συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες πληρωμές διαθεσιμότητας.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην αποπληρωμή των έργων από το Δημόσιο, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατασκευαστές για το αν τελικά το Δημόσιο φανεί συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις του.

Από την ψήφιση του νόμου (2005) μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 οι ΣΔΙΤ που είχαν υπογραφεί έφταναν σε συνολικό προϋπολογισμό τα 783 εκατ. ευρώ. Οι εγκεκριμένες, υπό έγκριση ή εξαγγελθείσες ΣΔΙΤ ξεπερνούν σε προϋπολογισμό (εκτιμώμενη αξία συμβάσεων) τα 6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα έως και τώρα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων ΣΔΙΤ είναι μεταξύ άλλων ότι η αποπληρωμή των έργων από το δημόσιο γίνεται με δόσεις, που αρχίζουν μετά τη φάση κατασκευής και αποπληρώνονται σε βάθος 25ετίας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει αναφερθεί στα μοντέλα χρηματοδότησης των δημοσίων έργων και συγκεκριμένα στο μοντέλο σύμπραξης δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), χαρακτηρίζοντας το ως “πεπερασμένο”.

Ειδικότερα ο Υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος έχει αναφέρει “Πρέπει να καταλάβουμε ότι η λειτουργία των ΣΔΙΤ ως μοντέλο χρηματοδότησης είναι απολύτως πεπερασμένη. Ως υπεύθυνοι άνθρωποι και υπεύθυνοι πολιτικοί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτό το κράτος να ξανακυλήσει δημοσιονομικά. Δεν μπορούμε να υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών για να ερχόμαστε ως πολιτικοί και να λέμε ότι κάνουμε έργα. Θα κάνουμε τα έργα που είναι απολύτως απαραίτητα. Τα ΣΔΙΤ είναι εργαλεία που έχουν πολύ μεγάλη αξία όταν περιλαμβάνεται η συντήρηση και η διαχείριση για ένα χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι εργαλείο χρηματοδότησης” είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ταχιάος.

Όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά “ο χρήστης -και όχι ο φορολογούμενος- πρέπει να πληρώνει” για την χρήση ενός έργου, τοποθέτηση που προκρίνει το μοντέλο των παραχωρήσεων στην κατασκευή δημοσίων έργων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που έδωσε ο υφυπουργός είναι αυτό ενός νέου αυτοκινητόδρομου, που εξοικονομεί χρόνο και καύσιμα στους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν. “Σε αυτή την περίπτωση το κόστος κατασκευής αλλά και συντήρησης του δρόμου πρέπει να το επωμίζεται ο οδηγός- χρήστης πληρώνοντας διόδια, και όχι ο φορολογούμενος μέσω του κρατικού προϋπολογισμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά.