ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ: ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Φ/Β ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

You are currently viewing ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ: ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Φ/Β ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το ΕΒΕΠ και ο ΣΒΑΠ με συντονισμό της Α Energy

Απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα αναμένεται να δώσει η εκδήλωση για την Αυτοπαραγωγή και τα τρέχοντα προγράμματα επιδότησης φωτοβολταϊκών στη στέγη με τίτλο: ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ: ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά – ΕΒΕΠ και ώρες 14.30-20.00. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση και πρωτοβουλία του ΕΒΕΠ και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιά – ΣΒΑΠ, με συντονισμό του επενδυτικού φόρουμ Α Εnergy, για τα 3Α: Αυτοπαραγωγή – Αυτοκατανάλωση – Αποθήκευση.

Με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία σειράς άμεσα ενδιαφερόμενων παραγωγικών φορέων, η εκδήλωση θα εστιάσει σε πρακτικά θέματα γύρω από την Αυτοπαραγωγή / Αποθήκευση / Αυτοκατανάλωση ως αίτημα της εποχής, στα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Απαντήσεις για μπαταρία – κόστος εγκατάστασης

Με αυτή την προσέγγιση, θα επιχειρηθεί να εξεταστούν και να απαντηθούν διεξοδικά:

  1. Πώς θα λειτουργήσει το τρέχον πρόγραμμα επιδότησης μικρών φωτοβολταϊκών με μπαταρία (έως 10 kv) στις στέγες, για τα ενδιαφερόμενα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις,
    όπως επίσης για το σχετικό πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών στη στέγη και άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δίνοντας βαρύνουσα έμφαση στον ρόλο της αποθήκευσης και της μπαταρίας.
  2. Ποιο θα είναι το ακριβές κόστος για τους ενδιαφερόμενους και τι θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι πρόκειται να υποβάλλουν αίτηση στο πρώτο επιδοτούμενο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει να τρέχει τον προσεχή Μάρτιο.
  3. Πώς μπορούν να διευκολυνθούν επενδύσεις στον τομέα των εφαρμογών φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις βιομηχανίες της Αττικής και του Πειραιά, όπου λειτουργεί το 50% της βιομηχανικής δυναμικότητας της χώρας, τις εγκατεστημένες σε βιομηχανικές περιοχές επιχειρήσεις και τις πιο ενεργοβόρες.
    Ειδική αναφορά, θα γίνει στους διαθέσιμους πόρους και προγράμματα που διατίθενται για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά των επιχειρήσεων Μέσης Τάσης, στις αδειοδοτήσεις, στην εφαρμογή του Virtual Net Metering για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις ΜΤ, στη σύσταση Επιχειρηματικών Κοινοτήτων, σε πρακτικά θέματα σχεδιασμού, εγκατάστασης και λειτουργίας και ασφαλώς στο κόστος.
  4. Με ποιους τρόπους μπορούν να ενισχυθούν τα δίκτυα, πώς μπορεί να επιτευχθεί αποθήκευση ενέργειας σε μικρή και σε μεγαλύτερη κλίμακα, ποιός θα είναι εφεξής ο ρόλος της μπαταρίας και πώς μπορούν να ενισχυθούν οι σχετικές υποδομές αποθήκευσης.
    Ειδική αναφορά, θα γίνει επίσης στην αξιοποίηση των νέων υπαίθριων υποσταθμών φωτοβολταϊκών.
  5. Θα υπάρξει, τέλος, παρουσίαση της συνολικής εξέλιξης του κλάδου των φωτοβολταϊκών και της αυτοπαραγωγής σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως επίσης και χαρακτηριστικών έργων (case-studies).

Ομιλητές – Συνεργαζόμενοι Φορείς

Οι βασικοί ομιλητές, είτε έχουν θεσμική ιδιότητα, είτε είναι ειδικοί επιστήμονες, είτε επιχειρηματικοί φορείς/επιτυχημένα στελέχη της αγοράς για μεταφορά εμπειρίας, είτε επενδυτές, είτε εκπρόσωποι ευρωπαϊκών φορέων/Ευρωκοινοβουλίου για το τι γίνεται στην Ευρώπη.

Ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση έχει και μια σειρά ενεργειακών και παραγωγικών φορέων με άμεσο ενδιαφέρον για το θέμα. Ανάμεσά τους: Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας – ΡΑΕ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης – ΠΑΣΥΦΩΣ.

Κοινό που θα παρακολουθήσει:

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου, με ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν άμεσα το τρέχον πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη στέγη.

Μεγαλύτερες επιχειρήσεις κυρίως μεταποιητικές, βιομηχανικές, ναυπηγοεπισκευαστικές από τον Πειραιά, την Αττική, αλλά και απο τις Βιομηχανικές Περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα, που ενδιαφέρονται να συστήσουν επαγγελματικές ενεργειακές κοινότητες, για να αξιοποιήσουν περισσότερο το net metering.

Κατασκευαστικές εταιρείες, εγκαταστάτες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, νομικοί σύμβουλοι, βιομηχανίες και προμηθευτές εξοπλισμού και μπαταριών, αλλά και απλοί πολίτες.

Χρηστικότητα εκδήλωσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν πρωτοτύπως από εξειδικευμένα στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πώς μπορούν να αξιοποιήσουν κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις παρεχόμενες ενισχύσεις, να ενημερωθούν «πρώτο» χέρι για τις διαδικασίες, για το κόστος της επένδυσης στα Φ/Β, αλλά και για πρακτικά θέματα που αφορούν την τοποθέτηση, την επιλογή ή όχι μπαταρίας, το κόστος, θέματα ενίσχυσης του δικτύου κα.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του θέματος αναμένεται μεγάλη απήχηση και προσέλευση. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε τις εργασίες, δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ.

Δείτε εδώ την αναλυτική θεματολογία και το σχέδιο προγράμματος: