Υπογράφεται η σύμβαση για την Μαρίνα Ναυπλίου με ΣΔΙΤ
Υπογράφεται την επόμενη εβδομάδα η σύμβαση για την Μαρίνα Ναυπλίου με ΣΔΙΤ. Πρόκειται για το πρώτο έργο μαρίνας στην Ελλάδα που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Παρόλο που το έργο άργησε, καθώς ήταν κολλημένο στις διάφορες διαδικασίες επί 13 χρόνια, τελικά έρχεται για να συμβάλλει θετικά την οικονομική ζωή της Ανατολικής Πελοποννήσου.
Το έργο,με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας 210 θέσεων στο Ναύπλιο, 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα.
Οι υποδομές θα κατασκευαστούν τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, θα αφορούν δε στη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.
Δεν υφίσταται κώλυμα, γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο
Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί στο Ναύπλιο, στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου. Ειδικότερα, αφορά τη μελέτη, χρηματοδότοτηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της αργολικής πρωτεύουσας. Τον τελικό δρόμο για την υλοποίηση του έργου, άνοιξε η απόφαση του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην οποία τονίζεται ότι δεν υφίσταται κανένα κώλυμα επί του σχεδίου σύμβασης σύμπραξης και πλέον όλες οι πλευρές μπορούν να προβούν άμεσα στην υπογραφή του.
Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επισημαίνει ότι η εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη θα επηρεάσει όλη την ανατολική πλευρά της Περιφέρειας, μέχρι και την περιοχής της Μονεμβασίας. Για να προσθέσει ότι δικαιώνεται η εργώδης προσπάθεια της περιφερειακής Αρχής τα τελευταία τρία χρόνια η οποία αφιέρωσε έναν συνεργάτη αποκλειστικά στην αποστολή προκειμένου να «ξεκολλήσει» ένα έργο αφημένο για 13 χρόνια, για την αίσια έκβαση του οποίου απαιτήθηκε συντονισμός μεταξύ έξι υπουργείων και φορέων.