Οδοιπορικό στα έργα ΣΔΙΤ

You are currently viewing Οδοιπορικό στα έργα ΣΔΙΤ

Ένα έργο, μια περιοχή, ένα οδοιπορικό στα έργα ΣΔΙΤ. Σε αυτή την ενότητα διαβάζετε πρωτότυπα οδοιπορικά του ΣΔΙΤ Forum σε έργα που έχουν υλοποιηθεί και τεθεί σε λειτουργία.

Mπορείτε να ενημερώνεστε για την κοινωνική πλευρά των έργων ΣΔΙΤ, τη συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη, χρήσιμα στοιχεία λειτουργίας αλλά και για τους κατά κανόνα σεμνούς ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών που τα υποστήριξαν με πάθος και συντέλεσαν αποφασιστικά στην ολοκλήρωσή τους.

Επιλέξαμε ως πρώτο οδοιπορικό, την πρώτη πανελλαδικά μονάδα μηχανικής επεξεργασίας απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ στην Κοζάνη. Η εμπορική λειτουργία της ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017. Από τότε μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια πολύ πετυχημένη πορεία. Το σημαντικό όμως στοιχείο του έργου, είναι ότι έγινε, επειδή το διεκδίκησαν με μια φωνή όλοι οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της ΔΙΑΔΥΜΑ, και πάτησαν το «πόδι» για να γίνει. Δικαιώθηκαν όχι μόνον γιατί πέτυχαν τους στόχους τους, αλλά και γιατί το έργο άνοιξε το δρόμο σε αντίστοιχες μονάδες ανακύκλωσης με ΣΔΙΤ.

Ακολουθεί ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα σε έργα ΣΔΙΤ.